Forvarm ovnen til 190 grader.
Skær græskarret i kvarte, og skrab kernerne i midten ud. Kom græskarstykkerne op i et ildfast fad, og dryp med lidt olie. Bag dem i 30 minutter, til de er helt møre. Lav kødfyldet imens.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits dem ved middel varme i olien.
Skub løgene til side på panden, og brun det hakkede oksekød af ved middelhøj varme.
Tilsæt spidskommen, paprika, karry, chiliflager og koncentreret tomatpuré, og svits det sammen med kød og løg i et par minutter.
Tilsæt vand og bouillonterning, og lad det simre til terningen er opløst. Smag kødfyldet til med salt og peber. Sluk for varmen, og lad kødet stå på eftervarmen, imens hokkaidomosen laves.
Tag græskarbådene ud af ovnen, og skrab frugtkødet ud af skrællen. Kassér skrællen. Mos frugtkødet sammen med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
Skru ovnen op på 220 grader.
Kom kødfyldet op i et ildfast fad, og fordel hokkaidomosen ovenpå. Brug en gaffel til at skrabe lidt i overfladen, så der dannes riller i mosen. Fordel lidt smørklatter ovenpå. Sæt fadet i ovnen, og giv det 20 minutter, til mosen er gylden på toppen.
Servér evt. med en blandet grøn salat til.