Om Thorsbjerggaard
Thorsbjerggaard er beliggende kun få kilometer fra smukke Skælskør også kaldet solskinsbyen, hvor klimaet er mildt og særdeles velegnet til dyrkning af grøntsager.
Virksomheden blev grundlagt i sin nuværende form i 1984 hvor grønsagerne blev en dele af gården indtægtskilde, det har så siden udviklet sig til at blive den primære produktion på gården.
Grøntsager fra Thorsbjerggaard
På Thorsbjerggaard er sukkermajs en af de vigtigste kultur, og de leveres til stort set alle førende dansk supermarkeder og special butikker. Udviklingen på sukkermajs området går imod sorter med højere sukkerindhold og herved en betydelig længere holdbarhed. De nye såkaldte gourmet majs er bestemt kommet for at blive.
Foruden sukkermajs dyrkes der også en lang række af spisegræskar, som i takt med danskernes stigende interesse for sunde alternativer, udvikles med mange forskellige græskar typer. Særligt er danskerne vilde med græskartyperne som Hokkaido, Butternut, Stripetti & Crown Prince som kan indgå i mange forskellige retter.
Foruden sukkermajs og græskar bliver der også dyrket:
En lang række af Thorsbjerggaards produkter dyrker også økologiske i samarbejde med Hyldetoftegård Øko som ligger kun 2 km. væk fra Thorsbjerggaard.
Thorsbjerggaard beskæftiger op til 35 medarbejdere i sommersæsoner, og der suppleres yderligere med høsthjælp / plukkere i det omfang som er nødvendigt i den forholdsvis korte høstperioder for de enkelte kulturer.
Certificeret produktion
Thorsbjerggaard blev som den første majsproducent i Danmark certifikaceret under GLOBALG.A.P. Sammen med andre grøntsagsproducenter som alle afsætter deres produktion til landets førende producentorganitation Gasa Nordgrønt, hvor man varetager det administrative i forbindelse med salg, årsaftaler, mv. til alle dansk og udenlandske kunder. Læs mere om principperne bag GLOBALG.A.P. på hjemmesiden: www.globalgap.org